top of page

Läderlappen

Vårt underbara team

elmgren.jpg

Åsa Elmgren

Regi

Åsa kommer ursprungligen från Alvesta utanför Växjö men har tillbringat många år utomlands där hon var verksam som internationell solist. Åsa ingick i ensemblen i Wiener Staatsoper under åren 2004–2008
Hon har framträtt vid festivalerna i Sankt Margarethen och Langenlois samt gästspelat i bland annat Hannover, Bern, Linz, Salzburg, Vaduz, Braunschweig, Coburg och Baden. Sedan 2013 är Elmgren tillbaka i Sverige där hon arbetar med att etablera ett nytt operahus i Sverige; Smålandsoperan.

pollack.jpg

Christian Pollack

Dirigent

Christian studerade fiol, viola, piano och dirigent på Konservatorium der Stadt Wien. Därefter fick han en rad med uppdrag som dirigent i både Tyskland och Österrike. Sedan är han konstnärlig ledare av operaklassen på Konservatorium der Stadt Wien. Han är även dirigenten bakom flera inspelningar av operettrariteter av musiklabeln "Naxos".

par.gif

Pär Nilsén

Falke

Operasångaren från Sävsjö utbildades på operahögskolan i Göteborg. Han är flerfaldig pristagare och stipendiat och har stått på kungliga operans scen som solist. Pär har även varit med i flera av Smålandsoperans uppsättningar och är ensembelmedlem i "Jönköpings egna operasällskap": Minopera

annika.gif

Annika Liljenroth

Rosalinde (27/8 & 28/8)

Annika Liljenroth utbildades i solosång och opera vid Universität för Musik och Darstellende Kunst ”Mozarteum” i Salzburg och privatuniversitet ”Konservatorium der Stadt Wien”.

Som solist har hon medverkat i operor och operetter i Wiener Konzerthaus, på stadsteatern i Baden, på stadsteatern i Leoben, operan i Stettin o.s.v. Den svensk-österrikiska sopranen har fått flera utmärkelser vid internationella sångtävlingar och har även kunnat samla erfarenhet som regissör.


2015 startade hon tillsammans med Wolfgang Veith och Pär Nilsén operaensembeln Minopera i Jönköping. 

AnnaKarin Artistbild Profil.jpg

AnnaKarin Ranelf

Rosalinde (31/8)

AnnaKarin har en lång erfarenhet som sångerska, sång coach och kördirigent .
Hennes resumé innehåller Master Examen från KMH solistutbildning i Stockholm och extensiva studier I Italiensk BelCantoOpera med Maestri Claudio Morbo ({Italien) , Berle Rosenberg (Ungern)och Håkan Hagegård (Sverige).
Operaroller och musikalarbete i Sverige inkluderar solistengagemang vid Drottningholmsteatern, NorrlandsOperan, Dramatiska Institutet, Smålands Musik och Teater, SmålandsOperan , samt samarbeten i genreöverskridande produktioner med artister som Monica Dominique, Loa Falkman, Malena Ernman, Tommy Körberg och Tina Ahlin.

wolfgang.gif

Wolfgang Veith

Eisenstein

Wolfgang började sin karriär tidigt som medlem av den världsberömde gosskören Wiener Sängerknaben. Senare utbildades tenoren på "Konversatorium der Stadt Wien" där han tog kandidatexamen. Rollen som Eisenstein har Wolfgang redan tidigare fått spela i olika produktioner bland annat på japanturné med världsstjärnan Jochen Kowalsky.

15493849_10154442160264232_3159619485012

Anders Nilsson

Alfred

Anders Nilsson, tenor från Alvesta. Debuterade som tjugoettåring med Adam i operetten Fågelhandlaren i Växjö. Studier vid Wiens musikkonservatorium. Diplom med ”Auszeichning”. Därefter soloengagemang på bl. a Hamburger Staatsoper. Anders har arbetat med dirigenter som Claudio Abbado, Daniel Barenboim och James Levine. Efter att han återvänt till Sverige har han sjungit huvudroller på Göteborgsoperan och på den Jylländska operan. Han har medverkat i mängder med operor, operetter och musikaler med Linnéateatern på Växjö konserthus. De senaste åren har han även sjungit många romanskonserter. Schumanns ”Dichterliebe” och Schuberts ”Die schöne Müllerin” tillsammans med konsertpianisten Daniel Beskow. Det här är Anders debut i rollen som Alfred. Han har tidigare spelat Eisenstein.

Julia.jpg

Julia Ojansivu

Adele

Julia Ojansivu är uppvuxen i byn Attsjö 25km öster om Växjö. Hon är numer bosatt i Köpenhamn där hon tidigare studerat vid Det kongelige danske musikkonservatorium och Opera Akademiet, där hon undervisades av operasångerskan Anne Margrethe Dahl. Hennes tidigare erfarenheter med operett är bland annat Den glada änkan och Vita hästen. År 2014 och 2017 medverkade hon i Smålandsoperans uppsättningar, Trollflöjten och senare Figaros bröllop. Sommaren 2018 och 2019 uppträdde Julia med Copenhagen Opera festival med utdrag från Don Giovanni och Lucia di Lammermoore.

Gotting.jpg

Ove Gotting

Frank

Ove är kördirigent, sångsolist, kantor och musikpedagog.

Gotting är bosatt i Grönahög och verksam framför allt i Jönköping. Han arbetar som lärare och tidigare även linjeansvarig på musiklinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Han är även dirigent för Jönköpings kammarkör och Jönköpings orkesterförening. Gotting är välkänd för sin expertis inom körområdet och 2011 mottog han utmärkelsen Årets körledare för sitt arbete med professionella såväl som växande körsångare. Ove är även en duktig sångare och har bland annat sjungit Papageno i en utav Minoperas uppsättningar.

bjorn.jpg

Björn Elmgren

Frosch

Björn är utbildad operasångare med ett cv fyllt av er­faren­heter som revychef, skådespelare och radioprofil. Han har även jobbat som projektledare på Musikhögskolan i Malmö och varit producent på Smålands Musik och Teater.

jocke.jpg

Joakim Bäckmark

Blind

Joakim Karlsson Bäckmark kommer ursprungligen från Jönköping. Där började han sin musikkarriär som sångare i rockband men fick snart upp ögonen för den klassiska musiken hos Åke Perssons sångare i Jönköping. År 2019 flyttade han till Stockholm för att studera på Stockholms Operastudio. Han gjorde sin första roll för MinOpera som Bastien i Barnoperan Bastien & Bastienne år 2021. Sedan 2020 har Joakim studerat under sånglärare Erik Årman i Stockholm.

2458536F-63D9-418A-9897-1FF43F8F0E4E.JPG

Anna Åkesson

Ida

Olle-pristagerska och Jönköpingsbo Anna Åkesson har verkat inom musiken i flera år främst som musiklärare på Attarpsskolan i Bankeryd. Anna har medverkat i Spelman på taket på Spira samt i musikalen Annie på Jönköpings teater. Hon är även medlem i Jönköpings Kammarkör.

anna_kostym_edited.jpg

Anna Kärner

Kostymör

Det är andra gången vi jobbar ihop med Anna. Hon hjälper oss med att trolla fram en enhet ur våra befintliga kostymer tillsammans med nya kreationer. Redan under produktionen "Alice i Underlandet- tebjudningen" fick vi se hennes otroliga talang för både helheten och detaljer.

Läderlappen: Möt företaget
bottom of page